Werner's Sax Tips

In samenwerking met Werner Janssen verzamelt SaxCompany tips en tricks die interessant zijn voor zowel de beginnende als gevorderde saxofonist. De tips kunnen over allerlei zaken gaan, bijvoorbeeld over speeltechniek, handigheidjes, improviseren, etc.
Deze pagina wordt voortdurend uitgebreid en is dus de moeite waard om in de gaten te blijven houden!

Wie is Werner Janssen?


Werner is free-lance saxofonist, dirigent, componist, bandcoach en docent.
Hij werkt ondermeer samen met het Metropole Orkest, de WDR Big Band, de Luchtmachtkapel, het Noord Nederlands Orkest, het Clazz Ensemble, Guido’s Orchestra en zijn eigen groepen JAnZZn4! en Wood & Winds.
Werner's grote passie is om anderen te helpen beter te spelen. Zijn unieke methodes heeft hij samen gebracht in de online trainingen van 'impro circle'. Hier leer je stap voor stap met meer vertrouwen en controle de geweldige vrijheid die uit het hoofd spelen biedt en dat nog eens in alle denkbare muziekstijlen, van klassiek, soul, rock, latin tot jazz.

contact T 06 22 600 900 | E info@wernerjanssen.nl

   
Hoe zet je een saxofoon in elkaar?

Werner laat zien hoe je een rietje op een mondstuk doet, de nek op de saxofoon plaatst en het mondstuk monteert.

Muziekstijlen en effecten

Ontdek welke geluiden je allemaal kunt maken op een saxofoon. Werner van impro Circle  (online improvisatiecursussen) demonstreert de verschillende stemmen en effecten op de saxofoon.

Het DIM akkoord

We kijken naar het “dim” (van diminished) akkoord, of in goed Nederlands, het verminderd akkoord. Het is een akkoord dat is opgebouwd uit allemaal kleine tertsen op elkaar...een spannend akkoord.

Latin en timing

Bij het spelen van latin is de timing ontzettend belangrijk.
In deze video speel ik twee basisritmes voor die je kunt gebruiken om meer grip te krijgen op het spelen van latin.

Denk je dat improviseren over akkoorden lastig is ?

Met de tips uit het GRATIS eBook "de 5 basisakkoorden" leer je met zelfvertrouwen improviseren omdat je weet wat je doet.
Vraag het NU aan op www.improcircle.nl


 
 
SaxCompany.nl | Vughterstraat 155 | 5211GB Den Bosch | Nederland