Blues in Focus deel1 Alt/Bar

Blues in Focus deel1 Alt/Bar
Blues in Focus deel1 Alt/Bar

De lesmethode Blues in Focus, geschreven door professioneel musicus en docent Robert van der Laarse, is gericht op het ontwikkelen van improvisatievaardigheden en het spelenderwijs begrijpen en toepassen van eenvoudige theorie/akkoordenleer.Deze methode laat zien dat bluestoonladders, naast de bluesstijl, ook een bron van inspiratie leveren voor Jazz, Pop, Funk en Soul. Naast verschillende etude`s en techniekoefeningen vind je ook twee- drie stemmige arrangementen van thema`s, backgrounds, saxspecials en uitgeschreven solo`s als improvisatie voorbeeld. Op de bijgeleverde CD staan alle stukken zowel met, als zonder saxofoon ingespeeld met de keuze voor een langzaam of snel tempo.

Deel 1 van Blues in Focus Besteed veel aandacht aan articulatie, timing en het op het gehoor spelen van korte blueslicks. De verschillende les units behandelen elk één bluestoonsoort met extra aspecten als: een korte biografie van de Blues, uitleg over blue notes, articulatie-tekens, after beat ed. 

De twee delen Blues in Focus maken deel uit van de serie “in Focus” boeken met:

  • Skills & Scales in Focus- eerste twee delen in één boek, waarin de majeur, mineur, chromatisch, harmonisch en melodische toonladders behandeld worden. Deze methode is overigens heel goed te combineren met Blues in Focus delen 1 en 2.
  • Akkoordprogressies in Focus delen 1 en 2 completeren de reeks met improvisatie oefeningen op onder andere II V I progressies in majeur en mineur. Een goede voorbereiding op het improviseren en spelen van de bekende Jazzstandards uit het RealBook.
  • Alle boeken zijn voor Eb-alt/bariton-saxofoon en Bb- sopraan/tenor-saxofoon leverbaar.


 

i
 
€ 24.50
incl. BTW
 Direct leverbaar


 
 
Artikel 13/45  Artikeloverzicht 

 
 
SaxCompany.nl | Bedrijventerrein Kruisstraat - Kievitsven 64 K | 5249 JK ROSMALEN | Nederland